‘Met Dunnebier samenwerken voelt alsof je onderdeel bent van het team. Je denkt met elkaar na over de mooiste mogelijkheden en hebt veel persoonlijk contact. Hierdoor hebben we nu een fantastische nieuwe brochure voor Zwarthout I Shou Sugi Ban, waar we allemaal super trots op kunnen zijn.’

Milou van Lokven, Zwarthout

Zwarthout | Shou Sugi Ban: een unieke samenwerking

Op een reis door Japan werd oprichter Pieter Weijnen gegrepen door de schoonheid en de duurzaamheid van zwart gebrand hout: Shou Sugi Ban, een traditionele houtbrandtechniek. Hij maakte zich de techniek eigen, verbeterde die zelfs en startte in 2012 het bedrijf Zwarthout | Shou Sugi Ban met een collectie karaktervolle zwart gebrande houtsoorten.

Hoe doe je een product met zo’n unieke uitstraling en textuur recht in een brochure? Martine Nicolaij, waar wij al jaren heel fijn mee samenwerken, had er alle vertrouwen in dat wij dat konden. Dit was bij uitstek een klus voor ons.

Een product dat kwaliteit, authenticiteit en vakmanschap uit moest stralen. Dat wij met aandacht en liefde voor elk onderdeel van het proces hebben uitgevoerd. Een product waar ook nog ouderwets handwerk aan te pas is gekomen van het lasersnijden van de voorzijde, tot het met het opplakken van de zwarte kartonnen voor- en achterplatten.

Resultaat van een fantastische samenwerking

Het unieke eindproduct is vooral het resultaat van de fantastische samenwerking met grafisch ontwerpster Esther Vinke, Milou van Lokven, marketeer van Zwarthout | Shou Sugi Ban en Martine Nicolaij.